Sarmale de post

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 13 Dec 2013 | 14876 vizualizari

 

Cum suntem in postul Craciunului si nu se poate imparti de dulce am facut sarmalute de post.Sincer desi sunt carnivora prefer sarmalele de post in locul celor cu carne.Aceste sarmale le-am facut in colaborare cu soacra,ea s-a ocupat de varza,alegand foile si tocand varza,eu de umplutura ,impachetat si asezat,iar cuptorul si-a facut datoria....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez cu bobul rotund
  • 200 g soia granule Inedit
  • 8 cepe mari
  • 1 l bulion
  • 200 ml pasta bulion
  • 2 linguri delikat legume
  • varza murata-3-4 verze potrivite
  • cimbru
  • seminte de marar
Portii: 116
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se aleg foile de varza ,se taie in functie de cat de mari vrem sa fie sarmalele.Restul de varza se toaca marunt ,se amesteca cu 2 cepe taiate marunt ,apoi adaugam bulionul si pasta de bulion.Jumatate din cantitate o asezam pe fundul cratitei in care urmeaza sa fie asezate sarmalele.

Umplutura: Soia cu 2 linguri de delikat se hidrateaza cu apa fierbinte.Separat 6 cepe taiate marunt se calesc pana capata o culoare lucioasa.Orezul il spalam si apoi il calim in ulei,cca 5-6 min,cat sa se inmoaie un pic.Tragem de pe foc cratita in care am calit orezul,adaugam ceapa calita si soia hidratata,amestecam bine si incepem sa umplem foile de varza.Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 116 sarmale,nici mici,dar nici foarte mari.Asezam sarmalele peste varza tocata,cand terminam de asezat punem restul de varza,deasupra punem niste cimbru si seminte de marar.Adaugam 2 cani de apa si dam la cuptor pentru 2 ore,la foc moderat.Se pot servi calde cu mamaliguta si ardei usturat sau reci,fiecare cum prefera...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (37)

Rocsi 1

13.12.2013, 21:19

Eu ador sarmalele de post. Chiar i-am zis mamei ca daca vrea de sarbatori sa facem, eu imi fac separat de post..

Krystyan Trendy 1

13.12.2013, 23:10

minunate

_Alina_ 1

14.12.2013, 09:55

Minunate! Si noi le preferam.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vara, din cartofi